Alles Over Ouderschap EenVader en moeder die vreugdevol dochter in groen gebied lopen - Alles Over Ouderschap Banier

Woedebeheersing voor ouders


Woedebeheersing voor ouders - Verstand, lichaam en geest
Wanneer wij als ouders onze woede in toom willen houden, dan is het totaalbeeld van verstand, lichaam en geest hierbij betrokken. Het is gemakkelijk om de lichamelijke rust te negeren die ons lichaam nodig heeft. We kunnen mentaal onze fascinatie voor het ouderschap verliezen, twijfelen aan onze vermogens, en psychosomatische symptomen ontwikkelen.

Misschien hebben we ons geestelijk welzijn genegeerd. Of misschien zijn we wel laks geworden in ons gebedsleven of ons kerkbezoek. Het ouderschap kan gevoelens van isolatie opwekken en daarom is het nuttig als we ons omringen met mensen die ons steunen en bemoedigen. Het is belangrijk om het belang van God in onze emotionele stabiliteit te herkennen. Los van God bestaat er geen hoop om onze woede daadwerkelijk te kunnen beheersen.

Elk onderdeel van ons wezen heeft zorg, voeding en rust nodig. Als ouders is het gemakkelijk om het idee te aanvaarden dat het leven volledig om de kinderen draait. En natuurlijk is dit grotendeels waar. Maar neem ook de tijd om voor jezelf te zorgen. Je kunt dat als volgt doen:

  • Praat met je geestelijk leider of met een betrouwbare, ervaren oudere vader of moeder wanneer jij je erg gespannen voelt of als je op het punt staat om "door te draaien".
  • Neem de tijd om te bidden.
  • Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt. Wanneer je kind een dutje doet, ga dan zelf ook even slapen of neem een bubbelbad.
  • Stel een dagplanning op, maar laat hierin ruimte voor enige flexibiliteit. Kinderen hebben net als jij een dagelijkse routine nodig. Een gemakkelijke manier om hiermee te beginnen is hen elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te brengen.
  • Eet gezond en beweeg voldoende. Laat spanning uit je leven verdwijnen door met je kinderen te lachen in plaats van rond te lopen met een slecht humeur. Neem de tijd om plezier te hebben.
  • Zorg dat je momenten zonder de kinderen hebt. Plan speciale momenten met je partner of vrienden. Als je op zijn minst één keer per week een "avondje uit" met je partner hebt (al is het maar een paar uur), dan zul jij je vernieuwd voelen.


Woedebeheersing voor ouders - Een permanente oplossing
Woedebeheersing kan moeilijk zijn, maar veel ouders hebben een permanente oplossing gevonden: begin elke dag met een Bijbellezing. Terwijl de Bijbel jou kalmeert, voedt en richting geeft, zul je ontdekken dat jij je boosheid misschien wel op de verkeerde mensen of dingen botviert.

Gebruik een dagboek en schrijf hierin wat de bron van je woede is. Vraag God om je te helpen met vergeving en om je vrede te schenken. Als jij je realiseert dat jij je boosheid onterecht op je kinderen hebt gericht, geef dit dan toe. Leg aan je kinderen uit dat het niet hun schuld is en vertel hen dat je er spijt van hebt. Wanneer we dit doen zullen de spanningen afnemen en onze onderlinge relaties verbeteren.


Leer meer over het ouderschap!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutParenting.org, Alle rechten voorbehouden