Bijbelverhalen voor Kinderen

Bijbelverhalen voor Kinderen

 
U bent hier: Ouderschap >> Bijbelverhalen voor Kinderen

Bijbelverhalen voor Kinderen - De Waarheid Spreken
“David deed wat? Ik gilde het bijna uit toen de jongerenpastor me vertelde dat David een man had vermoord zodat hij zijn vrouw kon hebben. Het beeld dat ik van David had was een lieve herdersjongen die ongelooflijke dingen had gedaan, zoals het overwinnen van een reus. Ik was er niet klaar voor om geconfronteerd te worden met het feit dat David een echt mens was, niet alleen met sterke eigenschappen maar ook met zwakke eigenschappen, niet alleen met goede dagen maar ook met slechte dagen. Er werd twijfel gezaaid -- hoeveel van de Bijbelverhalen die ik als klein kind had gehoord waren werkelijk waar?

Toen ik ouder werd leerde ik dat David gewoon een mens was, dat hij niet perfect was maar dat hij wel probeerde om dat te zijn van wat God van hem verwachtte. De mensen die mij de Bijbelverhalen hadden voorgelezen toen ik nog erg klein was hadden mij niet hoeven te vertellen dat David een man had vermoord, maar ze hadden me wel kunnen vertellen dat David een echt mens was met sterke punten en met zwakheden, met goede momenten en slechte momenten, maar dat hij wel altijd op zoek ging naar het hart van God.

Bijbelverhalen voor Kinderen - De Waarheid Spreken - God’s Verhaal over Aanwijzingen, Waarheid, Discipline en Liefde
Iemand die kinderen Bijbelverhalen vertelt wordt zelf een levende Bijbel voor hen en laat een blijvende indruk over God achter.

Bijbelse waarheden in verhaalvorm moeten op een zodanige manier gepresenteerd worden dat deze:

  • Het Woord van God tot leven doen komen
  • Kinderen helpen om God's boodschap te horen
  • Een levenslange gewoonte starten waarin God's Woord wordt bestudeerd en overpeinsd
  • Geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen. Vergeet niet dat kinderen jonger dan tien jaar concrete denkers zijn
  • Een plezierige ervaring scheppen
  • Hoop en Kracht bieden waarmee de kinderen kunnen worden uitgerust om het leven te leven dat God voor hen heeft geschapen
  • De waarheid van de Bijbel openbaren
  • Het verhaal in de context van de Bijbel plaatsen
  • Hen over God's verlossende liefde leren en aantonen hoe God van ons houdt
Wanneer je Bijbelverhalen met kinderen deelt, zorg er dan voor dat je het totaalbeeld niet vergeet.
God is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Hij schiep de planeet Aarde en de dieren om op de aarde te leven. Vervolgens schiep Hij de man voor Zijn eigen welbehagen en een vrouw als een helper voor de man. Toen maakten mensen de grote fout om ongehoorzaam aan God te zijn. De zonde kwam de wereld binnen. God had al een plan waarmee hij mensen kon voorbereiden om een eeuwigheid met Hem samen te leven.

God kent ieder van ons; zelfs al voordat we geboren worden. Hij spreekt tot ons via Zijn Woord en als we bidden dan spreken we tot Hem. God wil dat we luisteren, geloven, gehoorzamen en dienen. Hij wil dat we Hem aanbidden en prijzen en dat we ons realiseren dat Hij een grote God is. Hij wil ons helpen om te geloven, ons aansterken zodat we gehoorzamen en dienen, en ons het vertrouwen geven om Hem te volgen.

De Bijbel gaat altijd over God's liefde voor Zijn schepping. Hij hield zo veel van ons dat Hij zijn enige zoon, Jezus, stuurde om ons van ons zonde-probleem te redden. Jezus stierf, werd begraven en stond weer op uit de dood zodat jij voor altijd met Hem in de hemel kan leven.

Stel vragen
De volgende vragen kun je stellen nadat je een Bijbelverhaal met kinderen hebt gedeeld, zodat zij de waarheid van God's Woord beter kunnen begrijpen:

Wat denk je dat God ons met dit verhaal wil vertellen?

Wat zou jij gedaan hebben als jij de hoofdpersoon in dit verhaal zou zijn geweest?

Denk jij dat God tevreden was met de hoofdpersoon in dit verhaal?

Denk je dat de hoofdpersoon in dit verhaal iets van zijn (of haar) ervaringen geleerd heeft?

Bijbelverhalen voor Kinderen - Jezus Houdt van Kleine Kinderen
De Schrift: - Matteüs 19:1-15, Marcus 10:13-16, Lucas 18:15-17.

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6).

Op een dag was Jezus aan het rusten, met Zijn discipelen om Hem heen. Enkele kinderen en hun ouders kwamen om Jezus te zien. De discipelen vonden dat Jezus rust nodig had, dus vertelden ze de ouders dat ze met hun kinderen weg moesten gaan en Jezus niet moesten lastig vallen.

Jezus hoorde wat Zijn discipelen aan het doen waren. Hij zei tegen de discipelen: Laat de kinderen bij Me komen. Hou ze niet tegen! Iedereen die naar God komt moet als een klein kind zijn. Iedereen die dat niet doet kan het koninkrijk van God niet binnengaan.

Jezus riep de kleine kinderen bij Zich. Hij nam hen op Zijn schoot en wierp Zijn armen om hen heen. Hij legde Zijn handen op hen en begon hen te zegenen. Jezus wilde dat ze wisten wat God's liefde is en hoe veel Hij van de kleine kinderen houdt.

Leer kinderen hoe te bidden


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

Pasen voor de Christen
De Wortels van Halloween
Bijbelverhalen voor Kinderen
Bijbelvragen
Christelijk Ouderschap
Christelijke Halloween
Intimiteit in het Huwelijk
Is Orale Sex een Zonde
God's Wil Kennen
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Bijbelverhalen voor Kinderen to My Google!
Add Bijbelverhalen voor Kinderen to My Yahoo!
XML Feed: Bijbelverhalen voor Kinderen


Ouderschap Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutParenting.org, Alle Rechten Voorbehouden.